Velkommen til Bertils Hus

#Pusling#Nisse

I Bertils hus – eller også i daglig tale kaldet “Det Gule Hus”, holder vuggestuegruppen Pusling og Børnehavegruppen Nisse til i skønne omgivelser. Vi er ude det meste af tiden i vores store have med bålhytte, shelters, bakker og alt efter årstid masser af mudder! Centralt placeret har vi vores høns og kaniner gående, så de kan iagttages og passes af både store som små.

Pusling

Pusling er en vuggestuegruppe med i gennemsnit 12 børn i alderen 10 mdr. til 2,10 år.

Vores stue rummer også husets køkken, og derfor starter dagen altid med madlavning, og dufte fylder stuen det meste af dagen. Børnene kender dagene på duften af maden.

Vi vægter ro, rytme og nærvær. Vi er opmærksomme på den stemning, der præger vores stue idet vi ved, at det er det der sætter sig i det lille barn.

Vi starter dagen med et lille eventyr som bordspil og lidt mad, hvor vi sidder sammen om et bord og har en fælles stund inden vi går ud og nyder udelivet i vores dejlige have. Før frokost går vi ind og har sangleg og efter maden sover børnene til middag. 

Vi har en dag med gåtur, en med bagning og sansestund. Vi tager altid nogle fra til disse aktiviteter, så det foregår i mindre grupper og i mens kan de de øvrige børn fordybe sig i legen.

I Pusling arbejder Nanna, Sofie, Anita og Rosalia.

Nisse

Nisse er en børnehavegruppe på omkring 25 børn fra 2,10 år – 6 år.

Da vores pædagogik hviler på rytme og genkendelighed i hverdagen, er vores udgangspunkt, at vi har nogle bestemte aktiviteter på samme ugedag i løbet af ugen. Fx bager vi om torsdagen og maler om fredagen. Samtidig er vi en gruppe af voksne, der nyder at kunne være spontane og følge stemningen i gruppen i stedet for en alt for fast form, så vi går ikke af vejen for en pludselig pandekagefest, når vores høns har lagt rigtig mange æg, eller en god solid kælketur, når Kong Vinter endelig ryster sit snedryssende skæg.

Hver dag synger synger vi sammen og får fortalt eventyr. Vi hviler til rolig musik efter frokost, og vi er rigtig meget udenfor, hvor vi leger i vores dejlige have.

Vi voksne lægger vægt på respekt og accept af det enkelte barn, vi gør meget ud af at anerkende børnenes følelser og lære dem at håndtere dem. Vi krammer og nusser gerne børnene, hvis de har behov for det, og endelig er humor en stor del af vores hverdag. At kunne grine sammen – og af os selv – er ofte meget forløsende i situationer, der ellers kan gå i hårdknude. Hos os er der kort sagt masser af kærlighed og glæde blandt både børn og voksne.

I Nisse arbejder Eleanor, Lone, Trine og Anja.

Foruden de voksne på stuerne er vi i Bertils hus forkælet med vores helt egen frynsegode og husalf, Stine, der udover at holde huset pænt og rent hjælper til i hverdagen og er et kendt ansigt for alle børn og forældre.