Velkommen til Kitte Kry

Her er der som i vore øvrige huse fokus på naturen, forberedelse af de stemningsfulde årstidsfester, eventyr, god tid, nærvær og kærlige voksne. I Kitte Kry er der desuden ekstra fokus på musik.

Kitte Krys have er magisk med masser af skyggefulde kroge, hemmelige huler og eventyrlige skove og kan føles nærmest uendelig for børnene når de bevæger sig rundt i den i deres leg.

I Kitte Kry bor vuggestuegrupperne Rumpenisserne og Småtroldene samt børnehavegrupperne Polkagrisene og Mormors stue.

Vi er forkælet med en husholderske, Marianne, der udover at holde huset pænt og rent hjælper til i hverdagen og er et kendt ansigt for alle børn og forældre.

Rumpenisserne

Rumpenisserne er en vuggestuegruppe med 8 børn.

De små rumpenisser og deres to voksne holder til i en lille hyggelig krog af Kitte Kry. Med udsigt til skoven og åen følger vi med i årstidernes skiften mellem sol og skyer, vind og regn, sne og slud og træernes blomstren og det smukke løvfald om efteråret. Vi fejrer alle disse årstider både inde med sange, fingerlege og årstidsfester og udenfor i vores lille have, hvor vi fejer blade sammen, hopper i vandpytter eller går en tur ned og hilser på ænderne nede ved åen.

Nærhed og ro er en stor del af Rumpenisserne, der er både tid til at øve sig at øve sig i at kravle eller gå, selv tage overtøjet af og på eller spørge ligesom de små rumpenisser fra Ronja Røverdatter “hvorfor? hvorfor? hvorfor?”.

I Rumpenisserne arbejder Nikoline og Kari.

Småtroldene

Småtroldene er en vuggestuegruppe med 12 børn.

Vores hverdag er rytmisk med mange gentagelser. Det giver barnet ro og tryghed til vokse og gro i eget tempo. Vi synger, laver rim og remser, samt små eventyr med årstidsdukker. Er ude i naturen hver dag, på legepladsen eller gåture i nærmiljøet. Her bruges alle sanser og motorikken øves.
Børnene er med til at tilberede grøntsager, hjælper med borddækning, oprydning, vaske borde og stole, feje samt lægge vasketøj sammen.

Vi har tid til kram, til grin og at have det sjovt. Tid til det enkelte barn, sådan at det føler sig set og anerkendt. Hver dag er en særlig dag, og vi er alle nødvendige for fællesskabet.

I Småtroldene arbejder Janne, Olga og Lærke.

Polkagrisene & Mormors stue

Polkagrisene og Mormors Stue er to børnehavegrupper med plads til hver 21 børn.

Hos Polkagrisene og Mormors Stue går der ikke en dag uden musikalske aktiviteter. For når vi synger, spiller eller danser sammen, så hører vi sammen og vokser sammen. Vi prioriterer og holder af vores “udvidede morgenkreds” som er en vigtig pædagogisk stund for os.

Med beliggenhed direkte til åstien har vi naturen og dens dyr på nærmeste hold året rundt. I vores skønne store eventyrlige have er der masser af plads, steder og kroge til at lege og være i, og vi er derude mange timer hver dag.

Midt på dagen ligger frokost, eventyrfortælling og hviletid for alle. Her er vi indenfor i vores to hyggelige stuer, der ligesom garderoben og badeværelset netop har fået en overhaling og fremtræder indbydende og beboeligt.

Udenfor de planlagte fælles aktiviteter lader vi børnene lege alt det de vil -eller hvis de har lyst: deltage i vores synlige praktiske gøremål, hvor vi går foran som oprigtige personer og efterlignelsesværdige voksne

I Polkagrisene arbejder Louise, Ronnie (på barsel) Freja (barselsvikar) og Ena (vikar indtil 1. marts).

I Mormors Stue arbejder Linn, Marie og Ida (vikar til 1. februar)