1

Bertils Hus

Velkommen til Bertils Hus

#Pusling#Nisse

I Bertils hus – eller også i daglig tale kaldet “Det Gule Hus”, holder vuggestuegruppen Pusling og Børnehavegruppen Nisse til i skønne omgivelser. Vi er ude det meste af tiden i vores store have med bålhytte, shelters, bakker og alt efter årstid masser af mudder! Centralt placeret har vi vores høns og kaniner gående, så de kan iagttages og passes af både store som små.

 

Pusling

Pusling er en vuggestuegruppe med i gennemsnit 12 børn i alderen 10 mdr. til 2,10 år.

Vores stue rummer også et køkken, og derfor starter dagen tit med madlavning, og dufte fylder stuen det meste af dagen. Børnene kender dagene på duften af maden.

Vi vægter ro, rytme og nærvær. Vi er opmærksomme på den stemning, der præger vores stue idet vi ved, at det er det der sætter sig i det lille barn.

Vi starter dagen med et lille eventyr som bordspil og lidt mad, hvor vi sidder sammen om et bord, enten indenfor eller ude når vejret tillader det og har en fælles stund inden vi nyder udelivet i vores dejlige have. Før frokost går vi ind og har sangleg og eventyr og efter maden sover børnene til middag. 

Vi bestræber os på, at vi har en dag med gåtur, en med bagning og sansestund. Vi tager altid nogle af børnene fra til disse aktiviteter, så det foregår i mindre grupper og i mens kan de øvrige børn fordybe sig i legen.

 

Nisse

Nisse er en børnehavegruppe med i gennemsnit 25 børn fra 2,10 år – 6 år.

Da vores pædagogik hviler på rytme og genkendelighed i hverdagen, er vores udgangspunkt, at vi har nogle bestemte aktiviteter på samme ugedag i løbet af ugen. Fx bager vi om torsdagen og maler om fredagen. Samtidig er vi en gruppe af voksne, der nyder at kunne være spontane og følge stemningen i gruppen i stedet for en alt for fast form, så vi går ikke af vejen for en pludselig pandekagefest, når vores høns har lagt rigtig mange æg, eller en god solid kælketur, når Kong Vinter endelig ryster sit snedryssende skæg.

Hver dag starter vi med en morgenkreds hvor vi synger sammen og får hilst på hinanden og derved også italesat hvem af vennerne vi mangler.

Efter frokost og inden hvilestunden, fortælles der eventyr. Eventyret kan både fortælles af en voksen, eller af en voksen og børn i samspil. Dette giver en helt særlig stemning både hos barnet som får følelsen af ejerskab, og i resten af børnegruppen da det bliver endnu mere spændende når et barn er med. Efter eventyr hviles der i shelters ude, for de ældste børn og indenfor hviler de yngste børn til rolig musik, en lille stund. På den måde samles der ny energi til endnu en legestund om eftermiddagen.

Vi voksne lægger vægt på respekt og accept af det enkelte barn, vi gør meget ud af at anerkende børnenes følelser og lære dem at håndtere dem. Vi krammer og nusser gerne børnene, hvis de har behov for det, og endelig er humor en stor del af vores hverdag. At kunne grine sammen – og af os selv – er ofte meget forløsende i situationer, der ellers kan gå i hårdknude. Hos os er der kort sagt masser af kærlighed og glæde blandt både børn og voksne.

 

 

Foruden de voksne på stuerne er vi i Bertils hus forkælet med vores helt egen frynsegode og husalf, Stine, der udover at holde huset pænt og rent hjælper til i hverdagen og er et kendt ansigt for alle børn og forældre.