image_pdfimage_print

Killevippen Vuggestue og Børnehave

Killevippen er en privat Rudolf Steiner institution beliggende i Odense SØ. Vi lægger vægt på at være små, overskuelige hus med faste voksne og små grupper af børn.

Killevippen har en meget storslået udsigt mod skoven og engen, og naturen og naturens elementer spiller en stor rolle i Killevippens hverdag.

Killevippens historie

Killevippen åbnede den 15. maj 2012 i nyrenoverede lokaler i Odense SØ på Blangstedgaards Allé 70. På dette tidspunkt var vi kun en vuggestuegruppe med 12 børn. Pusling blev den døbt.

I takt med at de første Puslinge-børn voksede op spirede også tanken om at udvide med en børnehaveafdeling. Den 1. august 2014 kunne børnehavegruppen Nisse derfor åbne dørerne op til deres vidunderlige stue i en ny tilbygning med eventyrlige, arkitektoniske detaljer og med græs og blomsterløg på taget.

I foråret 2017 fik vi muligheden for at leje os ind i endnu en bygning på den fine gamle Blangstedgård-bygning, Killevippen allerede var en del af. Blandt flere af Killevippens pædagoger havde lysten til at starte en familiegruppe, inspireret af den canadiske udviklingspsykolog Gordon Neufeldts tanker og ideer. Grynet blev således Killevippens tredje børnegruppe. Her spiller, foruden udelivet, relationsdannelsen mellem det lille vuggestuebarn og børnehavebarnet en stor rolle.

Sidste skud på Killevippens stamme kom med åbningen af Kitte Kry i august 2018. En helt ny afdeling af Killevippen i endnu en længe af Blangstedgård.

Kitte Kry har børnehavegruppen Polkagrisene og vuggestuegrupperne Småtroldene og Rumpenisserne.