Pinsen

image_pdfimage_print

Ordet ’pinse’ betyder ’halvtreds’, og den ligger 50 dage efter påske. Her kom Kristus tilbage som Helligånden for at vække menneskenes højere jeg til live og give disciplene sprog til at udbrede det kristne budskab. Derfor kan pinsen ses som en glædesfest for vores sande højere jeg. Dette er naturligvis ikke det, vi eksplicit fejrer med børnene, da det er alt for abstrakt, men det er noget, vi som voksne kan bære med os i tiden, mens vi fester med børnene.

Pinsens billede er vinden. Helligånden sammenlignes ofte med vinden. Vi kan ikke se vinden, men vi kan se hvad den gør i vores omgivelser. Duen er et andet brugt billede på Helligånden.

Som forberedelse op til selve festdagen (torsdag den 6. juni) vil vi lave pinsefugle, som skal ud at flyve til festen. Det er en fest for det lyse, det lette, det luftige, så børnene må meget gerne være klædt i let tøj i lyse pastelfarver eller hvidt. Det ser festligt ud, når vi sidder rundt om vores festpyntede bord med hvide duge og grønne løbere.