Waldorf 100, Goetheanum 2019

image_pdfimage_print

Waldorf 100, Goetheanum 2019

Fra mandag den 15. april til fredag den 19. april var vi 7 Killevipper der drog til det internationale pædagogstævne i Gotheanum i Dornach i Schweiz. Stævnet som er arrangeret af AISWECE (den internationale sammenslutning af waldorf børnehaver og vuggestuer) finder sted hvert 7. år og i år var det specielt da det vi fejrede 100 året for waldorfbevægelsen og 50 året for de første børnehaver i verden. Det var en strålende tur fyldt med solskin, arkitektur, kultur, menneskemøder, snakke, udfordringer, smil, latter og kærlighed. Det var et utroligt stort og tæt pakket program der var lagt for de 1100 waldorfpædagoger fra hele 58 forskellige lande.

Det var dybt inspirerende at mærke vores allesammens fælles grundlag i det pædagogiske midt i den store mangfoldighed af kulturer og tilgangsvinkler, og at kunne lære af hinanden. Vi er alle 7 kommet hjem med masser af viden, inspiration, indtryk, undren, spørgsmål og områder som vi glæder os til at lade leve videre i vores arbejde i Killevippen.