Havedage

image_pdfimage_print

Havedage i Killevippen

I Killevippen har vi fire havedage om året, hvor forældre, børn og ansatte på skift kommer en lørdag mellem 9-15 og arbejder, pusler og rumsterer om vores allesammens Killevippen. Vi har fire havedage for at dagene bliver overskuelige i deltagerantal . På havedagene spiser vi også en fælles frokost, enten af fælles tag-selv bord, eller vi har et køkkenhold der laver frokosten til os.

Vi holder havedage af mange årsager: – For at have et rum til at kunne snakke sammen og lære hinanden at kende. – Fordi vi tror på, at det kan mærkes i hele Killevippens organisme, at vi sammen har lagt energi i at gøre det skønnere, mere praktisk, repareret ting der var i stykker eller skabt ting, der kan underbygge den gode leg og det gode arbejde i Killevippens huse og haver.

Vi holder også havedage, fordi vi kan mærke at forældrenes helt praktiske engagement kan betyder noget for børnene i hverdagen. De mærker, at der er sammenhæng mellem Killevippen og det derhjemme; Killevippen er vores fælles skønne sted: “Se det træ har min Far helt selv plantet” eller “Jeg har hjulpet med at køre helt nyt sand i sandkassen”.
Denne stolthed kommer børnene med mandagen efter, og den varer ved og skaber grobund for, at børnene også forbinder sig med, og passer godt på, vores haver og stuer.

Det er ligeledes dejligt for de personaler og andre forældre, der ikke har været med på en specifik havedag, at komme om mandagen og se og beundre hvad lige præcis weekendes havedags-deltagere har syntes var dejligt at tilføre husene og haverne; ofte er det måske ting, man ikke selv vidste, at man ønskede sig, og det er jo nogle af livets bedste gaver!

Killevippens pædagogik lever i havedagene: børnene ser den voksne i meningsfuld beskæftigelse med noget de holder af, de ser også deres forældre danne fællesskab med de andre børns forældre og med de voksne i Killevippen. For børnene er havedagene en fest.

Vi elsker havedage, og vi elsker at havedage er vidt forskellige. Jeg elsker min eftermiddagsvandring rundt i haverne efter en havedag, hvor jeg kan se på alle de små og store ting, der er blevet lavet og mærke den skønne energi. For det er helt klart, at energien fra glade, hårdtarbejdende, snakkende mennesker stadig strømmer igennem det hele, mens dagen går på hæld. Her i lørdags havde vi vores første havedag i år. Vi havde havedag i alle tre huse og min skønne eftermiddagstur var lidt ekstra lang. Her lidt billeder fra dagen:

Se videoen om Killevippens havedage

På vores hjemmeside kan du læse meget mere om vores tanker omkring forældresamarbejdet. Og her finder du også en lille video om havedage i Killevippen. Læs og lyt lige her.