1

Kitte Kry Børnehave

Velkommen til Kitte Kry børnehave

Her er der – som i vore øvrige huse – fokus på naturen, forberedelse af de stemningsfulde årstidsfester, eventyr, god tid, nærvær og kærlige voksne.

Kitte Krys have er magisk med masser af skyggefulde kroge, hemmelige huler og eventyrlige skove og kan føles nærmest uendelig for børnene, når de bevæger sig rundt i den i deres leg.

I Kitte Kry bor børnehavegrupperne Polkagrisene og Mormors stue sammen med vuggestuegrupperne Rumpenisserne og Småtroldene.  

 

Mormors stue

På Mormors stue har vi en fast daglig rytme såvel som en rytme i ugen. Hver morgen starter vi sammen med Polkagrisene, for derefter at gå til kreds stuerne for sig. Vi holder kreds nederst i haven hvor vi synger for den nye dag og hinanden, samt laver sanglege og bevægelseslege, hvor vi tager udgangspunkt i årstiden, samt hvad der lige rører sig i børnegruppen.

Efter kreds kan børnene frit fordybe sig i leg i vores eventyrlige have med træer, små kroge og stier, mens en mindre gruppe børn kommer ind og kan fordybe sig i forberedelser til næste årstidsfest eller andre aktiviteter sammen med en af os.

Fra april til september spiser vi nede i haven i vores pavillon. Fra september rykker vi ind i varmen på stuen og spiser i stearinlysets skær frem til april, hvor vi atter rykker ud i forårets varme. Efter spisning er der hvilestund, hvor børnene ligger i stilhed i shelters med to voksne og fordøjer dagens indtryk, mens de ældste af børnene hviler indenfor med en voksen. Om eftermiddagen er vi atter sammen med Polkagrisene og spiser eftermiddagsmad, hvorefter Mormors stue trækker ned i vores pavillon, for at samles i eventyrets magiske atmosfære.

Mandag boltrer vi os i hele haven, da Polkagrisene er på tur. Tirsdag er der eurytmi for de ældste børn, onsdag laver vi bålsuppe i haven, torsdag går de kommende skolebørn til cirkusvognen og laver skoleforberedende aktiviteter, mens vi andre skræller og river grøntsager til fredagens pizza. Fredag tager vi på tur til legepladsen, cirkusvognen eller hvad vi lige har lyst til, for at komme tilbage til duften af pizzaerne, der bager i ovnen.

 

Polkagrisene

Hos polkagrisene går der ikke en dag uden musikalske aktiviteter, for når vi synger, spiller og danser sammen, så hører vi sammen og vokser sammen.

I vores daglige morgenkreds synger vi alle børnenes navne samt gør opmærksom på de børn som ikke er til stede. Vi lægger mærke til hinanden og ser hinanden. Igennem morgenkredsens sanglege skaber vi et fundament for resten af dagens frie leg og styrker børnenes fantasi.

Udover morgenkredsen består vores daglige rytme af aktiviteter som at snitte grøntsager til bålsuppe, plante og ordne i vores store have og save brænde til bålet. Dette er en del af vores pædagogik om at være efterlignelsesværdige og skabe en hverdag som er en forlængelse af familielivet, hvor relationen til hinanden og det vi skaber sammen har stor værdi.

Gennemgående for vores daglige rytme er også at vi arbejder med de såkaldte ind og udåndinger. Indåndingerne består blandt andet af morgenkredsen, det faste daglige eventyr og spisestunden hvor vi samles omkring den mad som børnene selv har været med til at lave. Udåndingen består primært af den frie leg hvor børnene får lov at sætte fantasien fri og lege på tværs af børnehavegrupperne. Dette skaber en tryg og velkendt hverdag, hvor der er balance mellem det som børnene modtager gennem os voksne og det som de selv tager med ind i den frie leg.

Med beliggenhed direkte til åstien har vi naturen og dens dyr på nærmeste hold året rundt. Vi lader os inspirere af hvad naturen og årstiden har at byde på blandt andet på vores ugentlige tur i det naturskønne område.