1

Grynet- Lille Splint og Junibakken

Velkommen til Grynet

I Grynet er der 2 stuer, Junibakken og Lille Splint.

Grynet er en samlet familiegruppe med børn i alderen 10 mdr. til 6 år.

Igennem skoven, over broen. Lige ved Junibakken og midt i det hele ligger Grynets skovhave med de 2 hyggelige stuer Junibakken og Lille splint.

Her deler en gruppe af vuggestue -og børnehavebørn hverdagen sammen med deres voksne.

Husets navn, Grynet, Junibakken og Lille Splint er fra Astrid Lindgrens historie, som handler om Grynet og hendes lillesøster og alle de skøre og fine ting, de finder på i deres fantasifulde legeunivers.

 

Hverdagen

I Junibakken og lille Splint går man fra man er lille (vuggestuestart) og til man bliver skole klar. Husets fungerer som en familiegruppe, hvor man kan være sammen med sine søskende. Har man ikke sådan nogle, får man helt sikkert en Grynet-søster eller en lille Splint-bror. For her nyder børnene hinandens nærvær på kryds og tværs af alder.

Børn bliver til, i samværet med andre børn og Grynet skaber rigtig fine betingelser for netop det samvær. De små børn ser og oplever omsorg, hensyn, sang og leg fra de større børn. De store hjælper, motiverer og leger i haven, imens de små nysgerrigt følger med.

Hver dag starter vi med en fælles morgenkreds hvor vi synger sammen og får hilst på hinanden og derved også italesat hvem af vennerne vi mangler.

I Grynet deltager alle børn i forberedelserne til årstidsfesterne og det er skønt at opleve hvordan de store børn nyder at vise de små hvordan man gør. Selvom helt små børn f.eks.. ikke kan snitte et sværd, så er de en del af stemningen, sangene og fællesskabet.

I den store have i Grynet har vi samling og fællesskab omkring madlavningen, bålet, rutinerne og morgensamling. Hver dag er forbundet en fast aktivitet, en farve og et bestemt måltid mad. Børnene sanser med hele deres krop, og duften fra gryderne eller farven på bordet fortæller dem hvilken dag det er i dag. Trygheden i netop rutinerne skaber rolige og forudsigelige rammer for alle børn. F.eks er Onsdag er gul-dag, hvor bordet er dækket i gule farver og det knitre fra bålet hvor bålsuppen bliver tilberedt.

 

Grynets store have giver de store børn mulighed for at lege uforstyrret, lave huler mellem træerne, fordybe sig i finurligheder eller snakke og slappe af i soveposerne nede shelterne. Samtidig med at de mindre børn holder sig tæt på en voksen og fællesskabet nær huset, indtil de stille og roligt bliver klar til at bevæge sig længere ud i haven. Måske sammen med en god, større ven eller søskende.